Kennel Nidhøg

Opdateret 7. januar 2018

Kennel Nidhøg har stambogsført hvalpe i Dansk Kennel Klub siden 1983 og har gennem årene oparbejdet en stor opdrættermæssig erfaring.

Desuden har vi gennemgået og er godkendt ifølge de nyeste lovkrav om Hundeholderuddannelse/Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse og fået inspiceret og godkendt vores kennel forhold med udmærkelse.

Vi er en ganske almindelig familie med to voksne – udeboende børn og vores fritidsbeskæftigelse går hovedsageligt op i hunde/opdræt af Shiba. Vi har tidligere været opdrætter af Rottweiler – Jack Russel terrier og i en kort årerække med Hokkaido.

Vi bor på Orø, og vores hunde betragtes alle som en del af familien og er hver dag i menneskehænder, hvor de tager del i vores hverdag på godt og ondt. Vores hjem er indrettet til hundehold med god plads og masser af muligheder for udeaktiviteter.

Vores interesse for hunde startede i 1975. Dengang faldt vores valg af race på både Schæfer og Rottweiler. Disse brugshunde trænede vi i Schæfer/Rottweilerklubben samt Dansk Politihunde Forening og deltog igennem en årrække i konkurrencesport. Flere af hundene blev også godkendte Redningshunde i Civilforsvaret.

Vi har altid været meget engageret i de hundeforeninger som vi var medlem af. Derfor var det også meget naturligt, at vi påtog os diverse tillidshverv som bl.a. instruktører, medlem af Brugshundeudvalg, Avlsråd samt Hovedbestyrelse gennem mange år.

Vi fattede tidligt i vor “hundekarriere” interesse for hundes adfærd, både medfødt som tillært og den store betydning som adfærden har for indlæring, opdragelse og ikke mindst for om hundene får et værdigt og fornuftigt liv med deres mennesker. Vi blev som en logisk følge heraf involveret i testning af medfødte egenskaber. Dette bruger vi fortsat tid på i Dansk Kennel Klub samt i div. specialklubber.

Vores liv med rottweilere startede også interessen for avl og blev naturligt starten på vores kennel – Kennel Nidhøg. Da vi i 1994 stiftede bekendtskab med Shibaen (Shibaen er Japansk spidshund/urhund), blev vi meget betaget af racen og anskaffede en tæve. På det tidspunkt udelukkende som legekammerat og følgesvend til vore børn, men interessen for Shibaen/opdræt af Shiba blev snart vores hovedprioritet.

I dag har vi helt helliget os shibaen og bruger derfor megen af vores tid på at arbejde for og med denne race. Foråret 2010 fik vi de første 4 Hokkaidoer til Danmark (Hokkaidoen er Japansk spidshund/urhund). Det var vores mål at udbrede kendskabet til Hokkaidoen i Danmark og ikke mindst i Norden. Racen er meget ny i Europa og der er få kenneler som avler dem.

Desværre måtte vi opgive vores avl af Hokkaido af private årsager men de Hokkaidoer der er i Danmark er alle tilknyttet vores kennel.

I dag har vi udelukkende Shibaer.